Mano knygų šimtas (23, 24, 25, 26): nuostabioji Isabel

Kai dabar skaitau Isabel Allende Paulą, tai skaitau tokiu panačiu tonu, kaip autorė pasakoja, kaip ji nešė vėliavą. Ir nuo to knyga tik man dar labiau patinka. Na, dar tik koks pirmas knygos ketvirtis, dar neperšokau per griovį, tad dabar apie jau perskaitytas ir patikusias jos knygas.

Nereali rašytoja, man taip patinka. Isabel Allende man yra Marquez’o įsikūnijimas moteryje ir abu jie mano mintyse stovi ant vienos pakylos, vienodai pripažinti. JI man magė, burtininkė, dvasių tarpininkė. Plaukiu jos pasakojimu, kartu landžioju po didelio namo užkaborius su paslaptingom užuolaidom, namus prikrautus begalybe daiktų su įdomiausiomis istorijomis.

Isabel Allende knyga numeris vienas man yra Dvasių namai, pirmoji jos skaityta knyga. Vėliau skaitytos Fortūnos duktė ir Portretas sepija patiko, bet netraukiu jų į šimtuką. Žiūriu, kad labiausiai man patinka knygos apie jos pačios gyvenimą, todėl toliau rikiuojasi (vienodai patikusios) Visos mūsų dienos, Apie meilę ir šešėlius, Inesė, ir jau bebaigiama Paula.

Wikipedijoj paskaičiau, kad Isabel Allende, kaip tikriausiai kiekvienas rašytojas, yra kritikuojama, gan dažnai pačių Čilės kritikų, kuo ji visai nesistebi, sakydama, kad Čilės kritikai jos “nekenčia”. O ši frazė man labai primena mūsų K. Sabaliauskaitę ir os Silva rerum:

Allende disagrees with this assessment of her, noting in an interview that “the fact people think that when you sell a lot of books you are not a serious writer is a great insult to the readership. . . . [To attack me] personally for the sole reason that I sold a lot of books . . . is unforgivable.”

Kai ieškau knygų viršelių, nustembu, kokie ji skirtingi skirtingomis kalbomis. Man labai patinka lietuviški, su tomis nuotraukomis sepija. Lietuvoje parduota apie 70 tūkstančių šios autorės knygų!

O čia Bjork apie Isobel (ne šitą, bet vis tiek kol rašiau postą man galvoj skambėjo visą laiką).

Isabel Allende

|dainuojanti apie Izabelę|

4 thoughts on “Mano knygų šimtas (23, 24, 25, 26): nuostabioji Isabel

  1. Skaitau postą ir linguoju galvą – pritariu, pritariu, pritariu… Ką čia bepridėsi. Nors nėra mano “šimtuke” (o tokio išvis nėra 😀 :D), bet jos burtai keri.

  2. Anafora, mano simtuko irgi nera 🙂 Na, mazu maziausiai, jis kuriamas dabar ir as net nezinau, ar man uzteks vietos jame ar pritruksiu 🙂 Tikriausiai atsimeni, kaip jis atsirado 🙂

  3. Ačiū už dar vieną rekomendaciją. Aš dabar kone vien tik čia rastas knygas ir skaitau. Vis keliauju su sąrašiuku į biblioteką. Ir dar nė sykio nenusivyliau! Va prieš savaitę parsinešiau Incredibly loud ir American wife. Laukia savo eilės :))

    O šios knygos angliško leidimo viršelius ir aš peržvelgiau amazonėj ir turiu pasakyti, kad tikrai nesusigundyčiau. Pasirodė ‘muilo-operaiška’. Na bet kaip ten sako.. nespręsk apie knygą iš..

  4. Ziu, bet ispaniskas virselis tai man niam- labai skanus. Neisivaizduoji, kaip smagu, kad pataikai knygas!!! Mano galvoje jau irgi sukasi mintys apie American wife…

Leave a comment