Frankburgas

Kažin, ar yra kokia knygų eilė, kaip reikia skaityti Undinę Radzevičiūtę? Pradėjau nuo vidurinės, nors ir turiu “Strekoza, ble”, kaip sakant mano knygų eilė reguliuojasi nepriklausomai nuo mano norų ir pageidavimų.

Esi girdėjęs/-usi apie TV serialą The Office? Kai skaičiau, man visą laiką atrodė, kad čia a lia The Office, kurio žiūrėjau tik kelias serijas, nes daugiau absurdiškumo iškentėti neturėjau kantrybės (ne dėl to, kad neteisybę rodė, gal labiau atvirkščiai) fragmentas ne ekrane, o popieriuje. Trumpos akimirkos iš ofiso gyvenimo, kolegų santykių, visokių “prasmingų” ritualų ir t.t. Gali paieškoti, gal atrasi save? Smagus pasiskaitymas. Trumpas, aštrus, taiklus.

The Office. http://www.imdb.com/video/screenplay/vi3036086553/

10 thoughts on “Frankburgas

  1. man Strekaza patiko žymiai (žyyyyymiai) labiau. kultinė knyga, sakyčiau… tais laikais, kai ji pasirodė, su draugais cituodavom ją mintinai ir dabar kai kurias vietas dar mokėčiau atkartoti :))

  2. Man Strekaza irgi patiko labiausiai. Kitos knygos labai dirbtinai sukonstruotos, o tai mane skaitant atstumia. Ir humoras “Strekazoj” gerokai tikresnis.

  3. Ir labai abejočiau, kad “Frankburgas” gali būt skaitomas kaip “Strekazos” tęsinys. Nu niekaip, marods 🙂

  4. kzL, 1) man Gečaitė kategoriškai ne autoritetas, o veikiau visai priešingai, 2) net ir ji nerašo, kad “Frankburgas” – tęsinys, o tik kad jei neskaitėte “Strekazos’, nepajusite tęstinumo svaigulio, ar kažkaip ten panašiai. Bet tikiuosi, kad ji turi omeny stilistines ypatybes, o ne tiesioginį tęstinumą. Nes kitaip tai teks dar labiau su ja nesutikti, negu dažniausiai tą darau 😀

  5. Jurgita, na, kai perskaiciau jos recenziją apie Bolano Čilės noktiurną, tai iš viso suabejojau, ar ji tą knygą skaitė, nes aš toj knygoj nieko nesupratau, bei neradau nieko nuostabaus, beje Giedrė irgi. Nuo to laiko kažkaip nelabai jos rekomendacijom/recenzijom pasitikiu.

  6. Skaiciau ir kikenau:

    “Darbe jau seniai niekas nebekalbėjo apie darbą”
    “-aš lankau modernųjį baletą,-išdidžiai pasakė Čiumačianka.
    Atsakymas nustebino. Čiumančiankos ošorėje nesimatė jokių šokio būrelio padarinių.
    -Ir ką šokai”?- paklausė Frankas
    -Vaidinau bangas.
    -kiek suprantu, tai buvo ne pagrindinis vaidmuo?”

    arba
    “Visi kiti turi rodyti optimizmą, pozytivumą ir lankstumą. Ar vyras gali sužavėti vyrą nelauktu špagatu?- galvoja Frankas”

Leave a comment